Bergen, een heerlijkheid

Bergen mag zich een ‘Heerlijkheid’ noemen, een titel die in meerdere opzichten terecht is. Het kunstenaarsdorp dankt zijn reputatie onder andere aan de Bergense School en is al meer dan honderd jaar een belangrijke inspiratiebron voor schilders, schrijvers, dichters en componisten. Kunst en cultuur vormen nog steeds een belangrijke aantrekkingskracht dankzij de aanwezige musea en galeries. De Kunst10daagse in oktober trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers en ook de zomerse Holland Music Sessions en het jazzfestival behoren tot de hoogtepunten.

Bos, duinen, strand

Van oudsher zijn bos, duinen en strand geliefd bij bezoekers uit binnen- en buitenland. De omgeving biedt oneindig veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen of heerlijk te ontspannen langs de vloedlijn. Er is ruime keuze in strandpaviljoens, waarvan sommige het hele jaar geopend zijn.

CAFÉS EN RESTAURANTS

In het dorpshart van Bergen vindt u een veel goede cafés en restaurants, variërend van vriendelijk en eenvoudig tot culinair hoogstaand. Het is heerlijk flaneren rond de oude Ruïnekerk of genieten van een lunch op een van de gastvrije terrassen.

WIJDERE OMGEVING

Ook de wijdere omgeving van Bergen geeft volop mogelijkheden. De kaasmarkt of de oude binnenstad van Alkmaar is slechts enkele kilometers verderop en Amsterdam is per auto of openbaar vervoer snel bereikbaar. Datzelfde geldt voor de historische Zuiderzee-steden Hoorn en Enkhuizen aan het IJsselmeer.

De diversiteit aan mogelijkheden en activiteiten maken dat Bergen het hele jaar door een heerlijke bestemming is voor een kort of langer verblijf!

Informeer naar de mogelijkheden voor uw vakantie- of businessverblijf. Of reserveer nu gemakkelijk en direct online!