Bezoek museum Kranenburgh kosteloos

Logeert u in Villa Kranenbergh? Dan krijgt u van ons gratis toegang tot Museum Kranenburgh in Bergen. Museum Kranenburgh is het hele jaar door van harte aan te bevelen.

Website Museum Kranenburgh »

BLOOT – het kwetsbare lichaam

Museum Kranenburgh | 14 oktober 2018 – 3 februari 2019

Met welke ogen kijk jij naar bloot? We openbaren onze ziel en zaligheid op Facebook en Instagram, maar blote tepels zijn er strikt taboe. Perfect gefotoshopte lichamen op televisie, in bladen en online maken ons onzeker over het eigen lijf, ongemakkelijk zelfs. De vaak seksuele lading van naakt in reclames zorgt er bovendien voor dat bloot al gauw als ‘seks’ wordt gelezen. Met de tentoonstelling BLOOT – het kwetsbare lichaam presenteert Museum Kranenburgh de verandering in betekenis van bloot in de beeldcultuur van de afgelopen decennia: van schok tot gewenning; van taboe tot openheid – en soms weer terug. Beeldmaker Thomas Widdershoven (thonik) maakt als gastcurator een tentoonstelling waarin hij ons lichaamsbeeld en onze kijk op bloot onder de loep neemt. Tien jaar na dato is hij nog steeds verbluft door de kracht van de blote 88-jarige vrouw in een door hem gemaakt thuiszorg-reclamespotje van de SP. Tegelijkertijd ziet hij ook de jongste generatie kunstenaars en ontwerpers het ontblote, kwetsbare lichaam inzetten om ons op een nieuwe, positieve manier te laten kijken naar onszelf.

Meer info »

Villa Kranenbergh is begunstiger van Museum Kranenburgh en draagt hiermee jaarlijks bij aan de activiteiten van het museum.