Bezoek museum Kranenburgh kosteloos

Logeert u in Villa Kranenbergh? Dan krijgt u van ons gratis toegang tot Museum Kranenburgh in Bergen. Museum Kranenburgh is het hele jaar door van harte aan te bevelen.

Website Museum Kranenburgh »

Studio C x Ludwig Volbeda – Fabelwezens in een fantastische wereld

Tekeningen, schetsen en beeldverhalen van fabelachtige wezens, fabuleuze dieren en fantastische landschappen van Ludwig Volbeda zijn te zien vanaf 9 november tot 22 maart 2020.

Ludwig Volbeda

Ludwig Volbeda (Oosterhout, 1990) studeerde illustratie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. Zijn illustraties in het kinderboek Fabeldieren (Floortje Zwigtman, 2017) werden bekroond met de prestigieuze Gouden Penseel prijs. Hij woont en werkt vanuit zijn thuisstudio in Amsterdam. Het liefst vult hij zijn muren en notitieboekjes met minuscule aantekeningen, tekeningetjes, schetsen en beeldverhalen. Hij heeft een voorliefde voor ontheemde mensen in weidse landschappen, fantasiewezens en vreemde figuren. Alles in detail, alles klein en precies.
Volbeda wil met jou onderzoeken of je ook een Watals in je hoofd hebt. Misschien word je wel eens dol van hem? Maar voer hem toch maar en verzorg hem goed, want niets is zo verdrietig als een Watals die zich niet meer wakker laat maken. Als een lijntje maar een lijntje blijft en een stipje een punt.


Workshops met Ludwig Volbeda

Bij de tentoonstelling geeft Ludwig Volbeda in het atelier van Studio C speciale illustratieworkshops voor kinderen van 5-12 jaar op zondag 24 november 2019en donderdag 20 februari 2020. Ook voor volwassenen volgen er workshops met Volbeda, houd dus de website van Museum Kranenburgh en nieuwsbrief in de gaten! Gedurende de tentoonstelling organiseert het Studio C-team bovendien allerlei andere leuke workshops voor kinderen, lees hier meer.

Villa Kranenbergh is begunstiger van Museum Kranenburgh en draagt hiermee jaarlijks bij aan de activiteiten van het museum.